Arròs amb escórpora
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Barquet, Tarragona
INGREDIENTS
- 1 escórpora de 600 g
- garum
- 1 manat de raves
- 1 gotet d'oli
- comí
- 1 fulla de llorer
- uns quants brins de safrà
- 400 g d'arròs
- aigua
- 1 culleradeta de vinagre
PREPARACIÓ
Per començar el plat, poseu oli en una cassola i daureu-hi els talls d'escórpora, després afegiu-hi els raves (prèviament bullits).
Doneu-hi unes voltes, i quan els raves hagin agafat una mica de color, poseu-hi el garum. El garum és un suc que antigament els romans extreien de premsar diferents tipus de peix blau i de macerar-los a sol i serena durant molt de temps. Quan tingueu els elements ben barrejats, afegiu-hi el llorer i uns brins de safrà (vigileu que no se us cremi, si no deixarien un gust amarg al plat). Tot seguit poseu-hi el comí i després l'arròs. Quan tingueu els ingredients remenats tireu-hi l'aigua (també es pot fer servir fumet de peix). Separeu els grans i deixeu que cogui durant 15 o 20 minuts (el temps necessari per beure's l'aigua). Traieu-ho del foc, i abans de servir-ho, tireu-hi un rajolí de vinagre.
Doneu-hi unes voltes, i quan els raves hagin agafat una mica de color, poseu-hi el garum. El garum és un suc que antigament els romans extreien de premsar diferents tipus de peix blau i de macerar-los a sol i serena durant molt de temps. Quan tingueu els elements ben barrejats, afegiu-hi el llorer i uns brins de safrà (vigileu que no se us cremi, si no deixarien un gust amarg al plat). Tot seguit poseu-hi el comí i després l'arròs. Quan tingueu els ingredients remenats tireu-hi l'aigua (també es pot fer servir fumet de peix). Separeu els grans i deixeu que cogui durant 15 o 20 minuts (el temps necessari per beure's l'aigua). Traieu-ho del foc, i abans de servir-ho, tireu-hi un rajolí de vinagre.