Arròs amb crosta

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Elche

INGREDIENTS

  • 1/2 conill
  • 1/4 pollastre
  • 200 g d'embotit (botifarra blanca, botifarró, etc...)
  • 400 g d'arròs
  • 3 tomàquets madurs
  • 1 gotet d'oli d'oliva
  • 100 g de cigrons bullits
  • 8 ous
  • 1 llimona
  • julivert
  • sal i safrà

PREPARACIÓ

Per començar, daureu el pollastre i el conill (tallats a trossos) en una paella amb oli calent.
Quan la carn estigui ben fregida, poseu-la en una cassola de fang. Feu servir la mateixa paella per a saltar-hi lleugerament l'embotit (botifarra blanca, botifarró...) Reserveu-ho. Incorporeu el tomàquet a la cassola i sofregiu-lo. Tot seguit, aboqueu-hi l'aigua calenta, sal i safrà. Deixeu-ho bullir uns 10 minuts. Passat aquest temps, tireu-hi l'arròs i els cigrons cuits. 15 minuts després, afegiu-hi l'embotit i deixeu-ho al foc fins que l'arròs quedi ben sec. Mentrestant bateu els ous, juntament amb sal, julivert i ratlladura de llimona. Tireu aquesta barreja al damunt de l'arròs i gratineu-ho al forn durant uns 5 minuts.