Arròs amb cloïsses, musclos, sèpia i cor de tonyina

INGREDIENTS

  • 300 g d'arròs bomba
  • 120 g de cloïsses
  • 120 g de musclos
  • 1 sèpia
  • 60 g d'ous de tonyina secs
  • 2 grans d'all
  • 30 g de tomàquet sec
  • 600 cl de brou de peix
  • 1 dl de vi blanc sec
  • Sal
  • Safrà

PREPARACIÓ

1. Netegeu i obriu les cloïsses i musclos, de pocs en pocs, en un cassó amb aigua bullint i retireu-los just quan les closques s'obren. Reserveu-los, coleu l'aigua de cocció i guardeu-la.

2. Netegeu la sèpia i talleu-la a juliana.

3. Sofregiu en una cassola el tomàquet sec i l'all amb una mica d'oli. Afegiu-hi la sèpia i cobriu amb el vi blanc. Coeu-ho tapat durant 2 minuts.

4. Tireu l'arròs al sofregit i coeu-lo amb el brou de peix i el suc de cocció. Incorporeu-hi cloïsses i musclos. Rectifiqueu de sal.

5. Ratlleu al darrer moment, pel damunt, ous secs de tonyina.

TRUCS I CONSELLS

· El mateix plat, a Sardenya s'elabora amb una mena de pasta semblant al cus-cus anomenada "fregola sarda".

· Substituïu els ous de tonyina per ous de llíssera o cor sec de tonyina.

· Acompanyeu-ho amb un vi blanc del Priorat.