Arròs amb cargols i bacallà

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Mateu Dolcet
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Mateu, Alcarràs

INGREDIENTS

  • 400 g d'arròs
  • 2 patates
  • 1 ceba
  • 6 grans d'all
  • 250 g de cargol bover
  • 100 g de bacallà esqueixat
  • 1 pebrot vermell
  • 1 tassa d'oli d'oliva
  • sal
  • 12 ametlles
  • 1 l de brou o aigua

PREPARACIÓ

Per fer la picada, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu la ceba tallada a làmines i els alls.

Quan estiguin daurats, poseu-los en un bol juntament amb les ametlles, tritureu-ho tot amb el morter i reserveu-ho.

Tot seguit, en una cassola amb una mica d'oli, salteu els cargols. Després, retireu-los i reserveu-los.

A continuació, en una cassola amb una mica d'oli salteu les patates i el pebrot tot tallat a daus.

Passats un parell de minuts, afegiu-hi una mica de sal, el bacallà tallat a tires i l'arròs i remeneu-ho tot.

Seguidament, aboqueu-hi el brou i els cargols i deixeu-ho coure durant uns 15 minuts.

Finalment, poseu-hi la picada i deixeu-ho coure tot 5 minuts més.