Arròs amb bledes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La Sucursal
INGREDIENTS
- 100 g de mongetes seques cuites
- 300 g d'arròs
- 2 manats de bledes
- 1 tassa de tomàquet picat
- 1/2 ceba picada
- 12 cargols nets
- 1 trosset de greix de pernil
- 1 tasseta d'oli d'oliva
- pebre vermell dolç
- safrà
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, poseu la cansalada de pernil en una cassola amb molt poc oli.
Quan estigui rossa, afegiu-hi la ceba tallada ben fina i després el tomàquet triturat. Poseu-hi pebre vermell i doneu-li unes quantes voltes perquè si es crema us quedaria amarg, tot seguit tireu-hi l'aigua i al mateix temps les mongetes cuites. Deixeu que arrenqui el bull i poseu-hi els cargols ben nets. Abans d'incorporar-hi les bledes tallades, traieu la cansalada. Espereu uns minuts, afegiu-hi el safrà, rectifiqueu-ho de sal i ja podeu tirar-hi l'arròs (un grapat per persona). Passats 12 minuts, retireu la cassola del foc i deixeu reposar l'arròs un parell de minuts. Ja podeu emplatar.
Quan estigui rossa, afegiu-hi la ceba tallada ben fina i després el tomàquet triturat. Poseu-hi pebre vermell i doneu-li unes quantes voltes perquè si es crema us quedaria amarg, tot seguit tireu-hi l'aigua i al mateix temps les mongetes cuites. Deixeu que arrenqui el bull i poseu-hi els cargols ben nets. Abans d'incorporar-hi les bledes tallades, traieu la cansalada. Espereu uns minuts, afegiu-hi el safrà, rectifiqueu-ho de sal i ja podeu tirar-hi l'arròs (un grapat per persona). Passats 12 minuts, retireu la cassola del foc i deixeu reposar l'arròs un parell de minuts. Ja podeu emplatar.