Arròs al forn

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    La combinació d'arròs i cigrons d'aquesta recepta és molt interessant perquè millora la qualitat de les proteïnes vegetals que conté.

INGREDIENTS

  • 400 g d'arròs bomba

    un peu de porc

    una botifarra blanca

    una botifarra negra

    200 g de cansalada ibèrica

    175 g de cigrons 

    2  tomàquets

    una cabeça d'alls

    una patata

    200 g de brou de porc

    una cullerada de pasta de tomàquet 

    una culleradeta de pebre vermell fumat dolç

    safrà

    sal

    aigua mineral

PREPARACIÓ

Escalfem 200 g de  brou de porc amb 600 g d'aigua.

Saltem en una cassola el tall: els peus de porc, la cansalada, la botifarra negra, la botifarra blanca i ho reservem.

Pelem i tallem les patates i, a la cassola on hem saltat el tall, les saltem amb el safrà i els cigrons.

Ratllem els tomàquets i els afegim a la cassola juntament amb la pasta de tomàquet.

Hi tirem un raig d'oli d'oliva verge extra i l'arròs, i ho enrossim.

Hi afegim la carn i la barregem bé.

Ho cobrim tot amb el brou i l'aigua i un polsim de sal.

Ho posem al forn 20 minuts a 200 graus amb un tomàquet tallat per la meitat i la cabeça d'alls a sobre.

Ho deixem reposar 5 minuts tapat amb un drap. Ho servim.