Arròs a la piula
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
L'arròs és un aliment ric en hidrats de carboni d'assimilació lenta que ens proporciona energia de llarga durada. Se'n pot menjar un parell de dies a la setmana.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
400 g d'arròs bomba
750 g de fumet vermell (de peix de roca)
8 filets d'anxova premium
10 tavelles de mongeta tendra
2 tomàquets de penjar
1 ceba tendra
4 llesques de pa
all
vi blanc
julivert
orenga fresca
tàperes
suc colat d'anxova
pebre negre
oli OVE
PREPARACIÓ
- Escaldem els tomàquets i un gra d'all. Tallem la cocció, pelem els tomàquets i traiem el germinat de l'all.
- Triturem en cru un gra d'all, els dos tomàquets de penjar i un branquilló de julivert. També hi posem un rajolí de vi blanc.
- Rentem i tallem les 10 tavelles de mongeta tendra.
- Escalfem el fumet en un pot.
- En una paella de ferro rossegem els 400 g d'arròs amb oli OVE i una mica d'oli d'anxova.
- Hi afegim el triturat cru amb la mongeta tendra tallada en 3 trossos i remenem fins que quedi sec i s'evapori l'alcohol.
- Hi afegim l'orenga fresca.
- Hi afegim la cullerada de suc colat d'anxova.
- Hi afegim el fumet bullint.
- Ho deixem coure sense remenar durant 10 minuts.
- Tallem la ceba per la meitat i la posem a la brasa. La tombem per fer-la per les dues cares.
- Un cop feta, la tallem i l'afegim per sobre de l'arròs amb les tàperes i ho enfornem 4 minuts a 250º.
- Ho traiem del forn i ho deixem reposar 2 minuts tapat amb un drap i dos minuts més destapat.
- Hi posem els filets d'anxova per sobre. Hi afegim el pebre negre.
- Ens ho mengem amb cullera directament de la paella acompanyant-ho amb llesques de pa.