Arròs a la piula

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'arròs és un aliment ric en hidrats de carboni d'assimilació lenta que ens proporciona energia de llarga durada. Se'n pot menjar un parell de dies a la setmana.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 400 g d'arròs bomba

    750 g de fumet vermell (de peix de roca)

    8 filets d'anxova premium

    10 tavelles de mongeta tendra

    2 tomàquets de penjar

    1 ceba tendra

    4 llesques de pa

    all

    vi blanc

    julivert

    orenga fresca

    tàperes 

    suc colat d'anxova

    pebre negre

    oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Escaldem els tomàquets i un gra d'all. Tallem la cocció, pelem els tomàquets i traiem el germinat de l'all.
  2. Triturem en cru un gra d'all, els dos tomàquets de penjar i un branquilló de julivert. També hi posem un rajolí de vi blanc.
  3. Rentem i tallem les 10 tavelles de mongeta tendra.
  4. Escalfem el fumet en un pot.
  5. En una paella de ferro rossegem els 400 g d'arròs amb oli OVE i una mica d'oli d'anxova.
  6. Hi afegim el triturat cru amb la mongeta tendra tallada en 3 trossos i remenem fins que quedi sec i s'evapori l'alcohol.
  7. Hi afegim l'orenga fresca.
  8. Hi afegim la cullerada de suc colat d'anxova.
  9. Hi afegim el fumet bullint.
  10. Ho deixem coure sense remenar durant 10 minuts.
  11. Tallem la ceba per la meitat i la posem a la brasa. La tombem per fer-la per les dues cares.
  12. Un cop feta, la tallem i l'afegim per sobre de l'arròs amb les tàperes i ho enfornem 4 minuts a 250º.
  13. Ho traiem del forn i ho deixem reposar 2 minuts tapat amb un drap i dos minuts més destapat.
  14. Hi posem els filets d'anxova per sobre. Hi afegim el pebre negre.
  15. Ens ho mengem amb cullera directament de la paella acompanyant-ho amb llesques de pa.
Anar al contingut