Arròs a la milanesa amb ous de guatlla

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • 80 g d'arròs
  • 1 ceba petita
  • 2 tomàquets vermells, o una miqueta de tomàquet triturat
  • 1/2 pebrot verd
  • 1/2 pebrot vermell
  • 1/2 carbassó
  • 1/2 albergínia
  • 4 ous de guatlla
  • herbes de la Provença
  • 250 cc de brou de verdures, o d'au, com us agradi més

PREPARACIÓ

Preparació : 15 min
Cocció: 22 min.

Procediment 1 (3'):

1. Talleu totes les hortalisses a daus petits. L'albergínia, poseu-la al damunt d'una reixa o colador amb una mica de sal, així perdrà l'amargor suant l'aigua que la conté.

2. En una paella que pugui anar al forn, comenceu a coure les verdures. Primer la ceba, picadeta.

3. Quan estigui daurada, els pebrots, primer el verd i després el vermell.

4. Quan s'estovin, el carbassó.

5. Quan s'estovi, l'albergínia.

6. Afegim el tomàquet pelat i sense llavors, tallat en petits daus si és que el voleu posar natural.

7. Salem lleugerament i deixem coure a foc mig-lent fins que obtinguem una aromàtica confitura de verdures.

LA PREGUNTA .: PER QUÈ HEM DE TALLAR ELS OUS AMB GANIVET?

No cal passar-vos la vida tallant els ous amb ganivet. Existeix un estri que permet tallar els ous ràpidament i sense esforç. Només cal col·locar l'ou a la part ovalada, tancar, prémer.... i llestos! L'ou surt tallat en làmines.

Heu de tenir en compte que aquest estri va bé per ous de gallina ( i de guatlla?). Els ous d'estruç tenen una mida més gran i no hi caben. Potser s'hauria d'inventar un nou estri pels ous d'estruç????

Procediment 2 (3'):

8. arrenqueu a bullir el brou en un cassó apart, i poseu-lo al punt de sal.

9. Escalfeu el forn a 200º.

10. Afegiu l'arròs dins de la paella, i enrossiu-lo un xic fins que es mengi tot l'oli.

11. Pugeu el foc. Quan la paella sigui ben calenta i el brou estigui bullint, mulleu l'arròs. Ha de bullir immediatament.

12. moveu-ho tot bé, comproveu el punt de sal i Fornegeu per espai de 13 min.

13. Obriu els ous de guatlla en un plat, vigilant de no trencar cap rovell.

14. Al termini d'aquests 13', poseu els ous al damunt de l'arròs, i ja només 1 min al forn.

15. Traieu-lo del forn, i tapeu-ho 2 min per tal de que l'arròs acabi la seva cocció.

16. Ja podeu posar-lo al plat i menjar-lo. M'agrada especialment la untuositat que li dona el rovell cru de l'ou quan el barreges amb les verdures i l'arròs.