Arròs a la cubana

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • 100 g d'arròs del Delta
  • 1 ou
  • salsa de tomàquet
  • 1 plàtan (mascle)
  • 1 fulla de llorer
  • 1 gra d'all

PREPARACIÓ

Talleu un disc que us proporcioni la secció tubular d'una ampolla d'aigua buida d'1,5 l, d'aproximadament uns 6 cm d'alçària.

Bulliu 100 g d'arròs amb aigua, arrancada a bullir amb el llorer i el gra d'all, durant aproximadament 18 minuts i al punt de sal.

Talleu el plàtan en discos d'uns 2 mm d'ample i fregiu-los en oli de gira-sol; poseu-los en paper assecant i reserveu-los.

Escalfeu la salsa de tomàquet.

Feu l'ou ferrat i després talleu-lo en forma rodona amb el disc de plàstic.

Poseu el disc de plàstic en el centre del plat i ompliu-lo d'arròs; aixequeu l'anella amb compte de no carregar-vos el castell.

Poseu-hi la salsa del tomàquet al damunt.

Poseu el que ha sobrat de tallar l'ou al damunt i tapeu-ho amb l'ou ferrat.

Afegiu-hi les xips de plàtan fregit a sobre de tot.