Arròs a la cubana amb tempura

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Ramon Freixa
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El racó d'en Freixa, Barcelona

INGREDIENTS

  • 300 g d'arròs bomba
  • 1 escalunya
  • 100 g de mantega salada
  • 100 g de parmesà
  • 700 ml de brou vegetal
  • 200 ml de rovells d'ou
  • sal, aigua
  • 2 plàtans
  • oli de gira-sol
  • Per a la tempura:
  • 50 g de bleda vermella
  • 20 g de mitzuna
  • 50 g de ficoide glacial
  • 80 g de farina de tempura
  • aigua i oli de gira-sol

PREPARACIÓ

Sofregiu l'escalunya picada, que haureu tingut en remull durant dues hores, en un cassó amb mantega.
Quan agafi una mica de color, afegiu-hi l'arròs i deixeu-lo coure fins que comenci a daurar-se. Tot seguit, aboqueu-hi el brou i deixeu-ho coure tot junt durant 12 minuts. Un cop cuit, rectifiqueu l'arròs de sal i pebre i afegiu-hi el parmesà ratllat, retireu-lo del foc i remeneu-ho. Finalment, poseu l'arròs en un plat i deixeu-lo refredar a la nevera fins que qualli.

Mentrestant, deixateu els rovells d'ou amb una mica d'aigua, saleu-los, aboqueu-los en un motlle per glaçons i deixeu-ho al congelador fins que es congelin.

A continuació, poseu un motlle cilíndric en un plat i ompliu-lo fins a la meitat amb l'arròs. A sobre, poseu-hi un glaçó de rovell d'ou i acabeu d'omplir el motllo amb més arròs. Premseu-ho bé. Deixeu-ho coure al forn durant 10 minuts a 180 graus.

Seguidament, barregeu la farina de tempura amb una mica d'aigua freda i remeneu-ho bé. Arrebosseu les verdures amb aquesta barreja i fregiu-les en una paella amb oli de gira-sol.

I ja per acabar, emplateu l'arròs, desemmotlleu-lo i poseu-hi per sobre les verdures. Podeu guarnir el plat amb unes xips de plàtan.