Arròs a la cassola amb sípia i sardines
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Can Bosch, Cambrils Port
INGREDIENTS
- 4 tasses d'arròs
- 3 sípies petites
- 20 sardines
- 100 g de crancs
- 1 gotet d'oli d'oliva
- 1 ceba
- 5 alls
- 1 tomàquet
- 1 pebrot vermell
- 1'5 l de fumet
- sal Per al fumet:
- 900 g de verat
- 1 kg de peix de roca
- 1 ceba
- 1 porro
- 1 pastanaga
- 1 api
- sal i aigua
PREPARACIÓ
Comenceu preparant un sofregit de ceba, pebrot vermell, un parell de sípies tallades i uns crancs sense potes (per donar gust).
Passats 5 o 10 minuts, aixafeu una mica els crancs amb un morter i tireu-hi l'all picat i el tomàquet. Doneu-hi unes voltes i afegiu-hi l'arròs. Deixeu-lo sofregir una mica i aleshores tireu-hi el fumet de peix. Deixeu-ho 10 minuts i abans de retirar-ho, saleu les sardines i incorporeu-les-hi. Rectifiqueu de sal, i 3 o 4 minuts, després ja ho tindreu a punt.
Passats 5 o 10 minuts, aixafeu una mica els crancs amb un morter i tireu-hi l'all picat i el tomàquet. Doneu-hi unes voltes i afegiu-hi l'arròs. Deixeu-lo sofregir una mica i aleshores tireu-hi el fumet de peix. Deixeu-ho 10 minuts i abans de retirar-ho, saleu les sardines i incorporeu-les-hi. Rectifiqueu de sal, i 3 o 4 minuts, després ja ho tindreu a punt.