Arròs a la cassola amb confitat de porc i múrgoles

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Ramon Gaspà
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Lo Ponts, Ponts (Noguera)
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les múrgoles, com la majoria dels bolets conté més d'un 90% d'aigua i aporta fibra, vitamines, minerals i molt poques caloriesAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • Per a l'arròs:
  • brou de verdures i carns.
  • una ceba petita
  • una cullerada sopera de puré de nyores
  • 1,2 litres de brou de carn i verdura
  • 400 g d'arròs bomba
  • 300 g de múrgoles
  • sal i pebre
  • Per al confitat:
  • 4 talls (de 10 cm) de costella salpebrada
  • 4 talls de botifarra somalla
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per fer el confitat, fregiu les carns en oli d'oliva abundant, passeu-les a una cassola, cobertes pel mateix oli i coeu-les a foc baix durant 2 o 3 hores fins que la costella sigui tendra.

Per fer l'arròs, en una cassola, feu un sofregit amb la ceba picada, a foc molt lent, amb una mica de l'oli del confitat.

Mentrestant, ofegueu els bolets amb una mica d'oli en una paella a foc mitjà, salpebreu-los, reserveu-los, i poseu a escalfar el brou en un cassó al foc.

Quan la ceba estigui cuita, afegiu-hi el puré de nyora, deixeu-ho coure 1 minut, poseu-hi l'arròs i continueu el sofregit un minut més. Després, afegiu-hi 1.200 ml del brou calent i remeneu el conjunt diverses vegades durant la cocció, que en total és d'uns 18 minuts. Després, abaixeu el foc, i afegiu-hi els bolets per aromatitzar l'arròs. Finalment, apagueu el foc, poseu-hi els talls del confitat de porc i deixeu-ho reposar 2 minuts.

I ja per acabar, ja podeu servir l'arròs.
Anar al contingut