Arròs a banda

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Elche

INGREDIENTS

  • 4 llagostins
  • 4 escamarlans
  • 1/2 kg de peix de roca
  • 1 calamar
  • 500 g d'arròs
  • 4 nyores
  • 3 tomàquets madurs
  • 1 cabeça d'alls
  • 1 llimona
  • 1 got d'oli d'oliva
  • julivert
  • sal
  • aigua

PREPARACIÓ

Comenceu l'arròs a banda fent el brou de peix, amb aigua, sal, el peix de roca i el marisc.
Deixeu-ho bullir durant uns 7 minuts. Passat aquest temps, retireu el marisc i reserveu-lo. D'altra banda, afegiu els alls escalivats amb pell i una branca de julivert al brou. A continuació, poseu oli en una paella per a fer arròs. Quan estigui calent, tireu-hi les nyores i fregiu-les. Quan estiguin ben sofregides, incorporeu-les al brou. Deixeu que bulli uns 5 minuts més i després tritureu-lo i coleu-lo. Aprofiteu l'oli que us ha quedat per a fregir els calamars, tallats a tires, i el tomàquet ratllat. És important que el tomàquet quedi molt ben fregit. Tot seguit, tireu-hi l'arròs. Remeneu-ho una mica i aboqueu-hi el brou. Deixeu-ho 20 minuts al foc i ja ho podreu servir. Acompanyeu-ho amb allioli.