Arrop

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Aligué, Manresa

INGREDIENTS

  • fruita del temps: préssecs, peres, síndria, meló, pomes...
  • albergínia, carabassa
  • 1 l de most
  • 250 g de sucre

PREPARACIÓ

La base principal d'aquest plat és el most. Per fer-lo, poseu el raïm en un colador i aneu-lo aixafant.
Coeu el suc i deixeu-lo reduir a la meitat. Afegiu-hi sucre, i bulliu-ho uns 5 minuts. Mentretant, bulliu durant 5 minuts l'albergínia, i als 3 minuts, poseu-hi la carbassa, la poma i la pera. Coleu-ho i afegiu-ho al most. A continuació, tireu-hi la síndria, el meló i el préssec, tallats a trossos petits, i quan arrenqui el bull, deixeu-ho 2 minuts més al foc. Quan estigui cuit, agafeu una mica del suc del most i barregeu-lo amb el formatge fresc. Poseu la resta de most a la nevera perquè es refredi una mica. Ompliu una mànega de pastisseria amb el formatge. Munteu el plat amb les fruites i el gelat i, amb el formatge, unteu una galeta de praliné.