Arrop de fruita amb sorbet

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Fèlix Aranda
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cal Blay vinticinc, Sant Sadurní d'Anoia

INGREDIENTS

  • 1 l de most de vi negre
  • 4 figues
  • 20 grans de raïm
  • 1 préssec de l'Ordal
  • Per al sorbet de vi:
  • 405 cl d'aigua
  • 20 g de glucosa
  • 140 g de sacarosa
  • 5 g d'estabilitzant
  • 1/4 de litre de vi blanc dolç

PREPARACIÓ

Per fer el sorbet, poseu l'aigua i la glucosa en un cassó, remeneu-ho bé i deixeu-ho escalfar fins que arribi a 40 graus.
Seguidament, afegiu-hi la sacarosa i l'estabilitzant i deixeu-ho escalfar fins als 80 graus. Després, retireu-ho del foc i deixeu-ho reposar durant 12 hores. Finalment, afegiu-hi el vi blanc dolç, poseu-ho a la sorbetera i deixeu-ho refredar al congelador.

A continuació, poseu el most en un cassó al foc i deixeu-lo reduir. Quan estigui mig reduït, poseu-hi les figues tallades a quarts, els grans de raïm i el préssec tallat a daus i deixeu-ho confitar durant 10 minuts. Tot seguit, retireu les fruites del cassó i deixeu refredar la reducció de most.

I ja per acabar, emplateu les fruites confitades, salseu-les amb la reducció de most i guarniu el plat amb una caneló de sorbet de vi.