Arrollado de malaya (Vedella farcida) - Xile

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Lucho Valenzuela (restaurant Xeroga), Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 peça de vedella del tall que es pela, d'uns 30 x 40 cm
  • 4-5 ous durs
  • 2-3 pastanagues
  • espinacs
  • pebre vermell
  • sal de Guerande (sal grisa gruixuda)
  • orenga seca
  • coriandre fresc

PREPARACIÓ

Poseu un cassó al foc amb aigua abundant i feu-hi coure els ous. Afegiu-hi un rajolí de vinagre perquè els ous no es trenquin. Un cop durs, peleu-los i reserveu-los. Renteu un bon grapat d'espinacs frescos i escaldeu-los, bulliu-los o sofregiu-los, com més us agradin. Reserveu-los. Peleu les pastanagues, dues o tres, segons la mida, i reserveu-les.
Estireu la peça de carn, que quedi ben plana, i condimenteu-la amb l'orenga, la sal de Guerande (que podeu substituir per flor de sal) i una mica de pebre vermell.
Distribuïu els espinacs cuits sobre la peça de carn, tot al llarg. Al costat poseu-hi una filera d'ous durs i després les pastanagues.
Amb molt de compte, aneu enrotllant la peça de carn sobre ella mateixa procurant que el farciment quedi ben compacte i no s'escapi pels extrems. Emboliqueu el rotlle de carn farcida amb paper d'alumini, d'aquesta manera es conservarà tot el sabor a l'hora de coure'l. Lligueu el paquet amb fil de cuina i feu-lo coure a l'olla de pressió durant una hora aproximadament; en olla normal, s'ha de comptar una hora per quilo de carn.
Deixeu refredar la carn un parell d'hores abans de tallar-la. Feu-ne talls d'un dit de gruix i serviu-los acompanyats, per exemple, d'unes patates al caliu obertes per la meitat. Escampeu-hi una mica de coriandre trinxat al damunt (o una mica de julivert) i ja ho podreu portar a taula.

Anar al contingut