Arní sti soúvla (Xai rostit) - Grècia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Dimitrios Dedes, els Pallaresos

INGREDIENTS

  • 1 xai sencer
  • alls
  • llimona
  • oli d'oliva
  • mantega
  • julivert
  • orenga
  • comí

PREPARACIÓ

Per preparar un xai rostit a l'estil grec, cal una bona dosi de paciència i força temps per endavant. Feu unes quantes incisions a les potes i entatxoneu-hi els alls.
Travesseu el xai de dalt a baix amb un ferro per rostir i poseu-lo damunt unes bones brases.
Per poder anar untant el xai a mesura que es vagi rostint, prepareu una barreja amb força oli d'oliva, suc de llimona, mantega, julivert, orenga i comí.
Feu girar el xai damunt les brases i, de tant en tant, unteu-lo generosament.
Al cap d'unes 6 hores ja tindreu el xai rostit al punt.