Arengada desespinada amb torradetes i gelatina de moscatell

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Jordi Anglí
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Els arcs, Artesa de Lleida

INGREDIENTS

  • 4 arengades
  • 16 torradetes de pa
  • 16 litxis
  • 10 dl de moscatell
  • 1 full de gelatina
  • oli d'oliva verge

PREPARACIÓ

Abans de començar el plat, coueu les arengades a la brasa fins que agafin una mica de color.
Llavors cobriu-les amb oli d'oliva i deixeu-les reposar a la nevera durant 24 hores. Un cop hagi passat aquest temps, traieu-les de la nevera i retireu-ne les espines. Per fer la gelatina de moscatell, remulleu la gelatina en aigua freda. Tot seguit, poseu el moscatell en un cassó, incorporeu-hi la gelatina i remeneu-ho. Coleu-ho i reserveu-ho a la nevera. Quan la gelatina estigui ben dura, talleu-la a bocins. Per fer les torrades, poseu el pa en una plata i gratineu-lo al forn per un costat. Mentrestant, peleu les litxis i traieu-ne el pinyol. Per emplatar, intercaleu la gelatina, les litxis, les torrades i l'arengada al vostre gust. Afegiu-hi l'oli de macerar l'arengada i unes branquetes de farigola fresca.