Apple crumble (Pastís de poma) - Estats Units

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Cindy i Marcia Mack

INGREDIENTS

  • 4-6 pomes
  • 60 g de farina
  • 60 g de sucre morè
  • 60 g de sucre blanc
  • 50 g de mantega
  • 30 g de flocs de civada
  • canyella en pols
  • llimona
  • sal

PREPARACIÓ

Preescalfeu el forn a 170º. En un bol de mida grossa, barregeu-hi la farina, els sucres i els flocs de civada. Si no teniu flocs de civada, podeu augmentar la quantitat de farina fins a 90g. Si preferiu que el pastís no resulti tan dolç, reduïu la quantitat de sucre blanc. Remeneu-ho perquè els ingredients es barregin i afegiu-hi, de mica en mica, la mantega fosa; si ho preferiu, la podeu substituir per oli de gira-sol. Remeneu-ho amb una forquilla o pasteu-ho a mà; com que els "crumble" són grumolls, potser us anirà més bé fer-ho a mà. Peleu i trossegeu les pomes. Unteu amb mantega un motlle per anar al forn i repartiu-hi les pomes. Ruixeu-les amb una mica de suc de llimona perquè no s'ennegreixin. Escampeu-hi pel damunt un parell de culleradetes de canyella en pols i després repartiu-hi per sobre els grumolls de farina. Enforneu-ho entre 45 minuts i 1 hora, vigilant que no se us cremi la part de dalt.