Apfelstrudel (pastís de poma)

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Stefan Thiel
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Bier-Art, Barcelona

INGREDIENTS

  • 75 g de sucre
  • 50 g de mantega
  • 4 pomes golden
  • 1 copeta d'aiguardent de poma (Calvados)
  • 1 cullerada d'ametlles tallades a làmines
  • 1 cullerada de panses
  • 2 cullerades de galetes esmicolades
  • 2 cullerades de sucre de llustre
  • 1 cullerada de canyella Per a la massa:
  • pasta de brick

PREPARACIÓ

Per començar, caramel·litzeu el sucre en una paella.
Després afegiu-hi la mantega i les pomes tallades a quadrets molt fins. Quan les pomes estiguin caramel·litzades, flamegeu-ho amb aiguardent de poma. Llavors afegiu-hi les ametlles i les panses, remeneu-ho i deixeu-ho refredar. Mentrestant, poseu dues cullerades de galetes esmicolades, una cullerada de canyella i dues cullerades de sucre de llustre en un bol. Barregeu-ho una mica. Tot seguit, pinteu la pasta brick amb mantega calenta i afegiu-hi la barreja de les galetes. Després incorporeu-hi la barreja de les pomes. Enrotlleu la pasta, pinteu-la amb mantega i poseu-la en una safata untada amb mantega. Poseu-ho al forn a 200 graus durant 30 minuts. I ja per acabar, podeu muntar el plat amb salsa de vainilla, salsa de xocolata, avellanes i ametlles. Afegiu sucre de llustre al damunt del caneló.