Anxoves farcides d'escalivada

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cal Toni

INGREDIENTS

  • 12 anxoves grans
  • 1 pebrot vermell
  • 1 ceba
  • 1 albergínia gran
  • 1/4 de l d'oli d'oliva
  • 20 g de pa ratllat
  • farina
  • 3 ous
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, trossegeu el pebrot, la ceba i l'albergínia escalivades i reserveu-ho.
Pel que fa a les anxoves, traieu-los el cap i l'espina, netegeu-les i saleu-les. Tot seguit, farciu les anxoves (una amb pebrot, l'altra amb albergínia, etc.). Tot seguit, arrebosseu-les passant-les per ou, farina i pa ratllat. Fregiu-les durant 1 minut en una paella amb oli calent. Un cop fregides, poseu-les damunt de paper absorbent per treure'n l'excés d'oli, i ja podeu muntar el plat. Serviu les anxoves acompanyades amb una mica d'escalivada, i amb una salsa feta amb una reducció de mantega, porro, nata líquida i l'escalivada que us hagi sobrat. Passeu la salsa pel colador xinès i poseu-la al voltant de les anxoves.