Anxoves amb raïm
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Ca l'Anna
INGREDIENTS
- 10 anxoves salades
- 16 grans de raïm moscatell (pelat i sense llavors)
- 1/2 kg de raïm moscatell
- 2 fulls de gelatina
- 1/2 copeta de moscatell
PREPARACIÓ
Per començar aquest plat, feu una salsa gelatinitzada de raïm.
Col·loqueu una mica de moscatell en una cassola ben calenta i escaldeu-hi els grans de raïm, perquè s'estovin una miqueta i tinguin una textura més suau. Feu-los bullir durant 1 minut aprox. i així reforçareu el gust. Reserveu-los. Per fer la salsa, col·loqueu els grans de raïm restants en un bol per triturar-los amb una miqueta de moscatell per reforçar-ho. Tritureu -ho durant 30 segons i deixeu-ho reposar 10 minuts perquè agafi força (si ho feu amb raïm negre, no ho deixeu reposar gaire estona, perquè la pell us tenyiria la salsa). Poseu la gelatina amb remull, i després, foneu-la lleugerament amb el moscatell que hem fet servir per escaldar els grans de raïm. Coleu el raïm triturat, afegiu-hi la gelatina i deixeu-ho reposar unes 2 hores a la nevera (teniu en compte que aquestes 2 hores són prèvies a menjar-s'ho). Mentrestant, prepareu l'acompanyament col·locant en el centre del plat els grans que abans heu escaldat, i a sobre, uns filets d'anxova. Remeneu la salsa perquè no quedi tan espessa, i poseu-la pel voltant del bouquet de raïm. Finalment, acabeu-ho d'adornar amb trossets d'anxova tallada a daus.
Col·loqueu una mica de moscatell en una cassola ben calenta i escaldeu-hi els grans de raïm, perquè s'estovin una miqueta i tinguin una textura més suau. Feu-los bullir durant 1 minut aprox. i així reforçareu el gust. Reserveu-los. Per fer la salsa, col·loqueu els grans de raïm restants en un bol per triturar-los amb una miqueta de moscatell per reforçar-ho. Tritureu -ho durant 30 segons i deixeu-ho reposar 10 minuts perquè agafi força (si ho feu amb raïm negre, no ho deixeu reposar gaire estona, perquè la pell us tenyiria la salsa). Poseu la gelatina amb remull, i després, foneu-la lleugerament amb el moscatell que hem fet servir per escaldar els grans de raïm. Coleu el raïm triturat, afegiu-hi la gelatina i deixeu-ho reposar unes 2 hores a la nevera (teniu en compte que aquestes 2 hores són prèvies a menjar-s'ho). Mentrestant, prepareu l'acompanyament col·locant en el centre del plat els grans que abans heu escaldat, i a sobre, uns filets d'anxova. Remeneu la salsa perquè no quedi tan espessa, i poseu-la pel voltant del bouquet de raïm. Finalment, acabeu-ho d'adornar amb trossets d'anxova tallada a daus.