Anxoves amb amanida líquida
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Eduard Xatruch
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Compartir, Cadaqués (Alt Empordà)
- Dieta: Sense gluten
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- Per a la vinagreta i el cor d'enciam:
- 2 enciams llargs
- 0,4 g de xantè
- sal
- pebre
- 1 cullerada de vinagre de xerès
- 2 cullerades d'oli d'oliva verge
- Per a la ceba i el rave en vinagre:
- 1 ceba morada
- 4 raves rodons mitjans
- 50 g de vinagre de xerès
- 100 g d'aigua
- sal
- Per a les llavors de tomàquet:
- 2 tomàquets madurs grossos
- Altres:
- 16 filets d'anxoves en oli
- 1 cullerada de tàperes
- 30 g d'olives arbequines
- 1 cogombre en vinagre
- 4 cullerades de caviar d'oli d'oliva
- 20 torradetes
- germinats (opcional)
PREPARACIÓ
Per fer l'amanida líquida, netegeu l'enciam, peleu-lo i talleu el cor en 8 trossos, reserveu-lo per l'emplatat, passeu les fulles per la liquadora, afegiu-hi el vinagre i el xantè i tritureu-ho amb el túrmix fins a aconseguir una textura cremosa. Seguidament, rectifiqueu-ho de sal i pebre, talleu-ho amb oli d'oliva i deixeu-ho refredar a la nevera.
A continuació, peleu la ceba, talleu-la en juliana gruixuda, d'uns 3 centímetres de llarg, renteu el rave i talleu-lo a rodelles fines. Després, barregeu en un bol l'aigua i el vinagre, poseu-ho al punt de sal, aboqueu-hi la ceba i el rave i deixeu-ho macerar durant 24 hores a la nevera.
Tot seguit, talleu els tomàquets per cada costat lleugerament, deixant a la vista les llavors interiors i amb un ganivet, i amb cura, retireu la part gelatinosa de les llavors, de l'interior del tomàquet, procurant que quedin senceres.
I ja per acabar, emplateu els trossos de cor d'enciam i la part de les llavors dels tomàquets, poseu-hi al damunt la ceba i el rave macerats, el cogombre tallat a rodanxes, aboqueu-hi l'amanida líquida al voltant i guarniu el plat amb les tàperes, les olives, els germinats, el caviar d'oli d'oliva, les anxoves i les torradetes.
A continuació, peleu la ceba, talleu-la en juliana gruixuda, d'uns 3 centímetres de llarg, renteu el rave i talleu-lo a rodelles fines. Després, barregeu en un bol l'aigua i el vinagre, poseu-ho al punt de sal, aboqueu-hi la ceba i el rave i deixeu-ho macerar durant 24 hores a la nevera.
Tot seguit, talleu els tomàquets per cada costat lleugerament, deixant a la vista les llavors interiors i amb un ganivet, i amb cura, retireu la part gelatinosa de les llavors, de l'interior del tomàquet, procurant que quedin senceres.
I ja per acabar, emplateu els trossos de cor d'enciam i la part de les llavors dels tomàquets, poseu-hi al damunt la ceba i el rave macerats, el cogombre tallat a rodanxes, aboqueu-hi l'amanida líquida al voltant i guarniu el plat amb les tàperes, les olives, els germinats, el caviar d'oli d'oliva, les anxoves i les torradetes.