Anlann miontais / Mint sauce (Salsa de menta) - Irlanda
- Programa: Karakia
- Cuina: Elena Castellà, Sant Carles de la Ràpita
INGREDIENTS
- 2 cullerades de menta fresca
- 2 cullerades de sucre
- 2 cullerades de vinagre de vi blanc
- 2 cullerades d'aigua calenta
PREPARACIÓ
Esbandiu la menta i trinxeu-la ben menuda. Poseu-la dins la salsera on servireu la salsa.
Dissoleu el sucre en l'aigua. Afegiu-hi el vinagre i aboqueu-ho per sobre de la menta trinxada.
Remeneu-ho i deixeu-ho refredar dins la nevera fins al moment de servir.
Un cop a taula, convé que aviseu als comensals que cal remenar la salsa abans de servir-se'n, perquè la menta queda al fons de la salsera.
Nota:
A Irlanda, aquesta salsa sol ser l'acompanyament tradicional dels plats de xai.
Dissoleu el sucre en l'aigua. Afegiu-hi el vinagre i aboqueu-ho per sobre de la menta trinxada.
Remeneu-ho i deixeu-ho refredar dins la nevera fins al moment de servir.
Un cop a taula, convé que aviseu als comensals que cal remenar la salsa abans de servir-se'n, perquè la menta queda al fons de la salsera.
Nota:
A Irlanda, aquesta salsa sol ser l'acompanyament tradicional dels plats de xai.