Ankara usulü ispanakli pilav (Espinacs a l'estil d'Ankara) - Ankara, Turquia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Oguz Karaesmen, Barcelona

INGREDIENTS

  • 600 g d'espinacs frescos
  • 1 got d'arròs
  • 3 o 4 tomàquets madurs
  • 1/2 ceba grossa (o 1 de petita)
  • anet fresc
  • sucre
  • aigua
  • sal i oli

PREPARACIÓ

Tingueu preparat un bol amb força aigua i glaçons.
Escaldeu els espinacs en una cassola amb aigua bullent. Passats uns 30 segons, traieu-los de la cassola i poseu-los al bol de l'aigua freda. D'aquesta manera mantindran el color verd intens. Reserveu-los.
Ratlleu els tomàquets i la ceba i barregeu-ho amb l'arròs, tot cru.
En una paella que pugueu portar a taula més tard, disposeu-hi les fulles d'espinacs de manera radial, del centre cap a les vores. En els espais que quedin entre les fulles, poseu-hi cullerades de la barreja d'arròs i tomàquet. Tot plegat us ha de quedar com una mena de "roda de bicicleta farcida" (els raigs de la roda serien els espinacs).
Trinxeu l'anet fresc i escampeu-lo per sobre. Acabeu de condimentar-ho amb una culleradeta de sucre, una de sal, un raig d'oli d'oliva i aigua.
Deixeu que faci xup-xup durant 15 minuts, però sense remenar-ho, perquè desmuntaríeu la presentació. Quan la paella s'hagi quedat sense aigua, tapeu la paella, deixeu-la-hi encara uns 5 minuts més i ja ho tindreu llest per portar-ho a taula.