Anegueta amb salsifins
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Adrián Marín
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Petit Comitè, Barcelona
INGREDIENTS
- 2 aneguetes
- 150 g de salsifins
- 100 g de mantega
- 30 cl de Martini blanc
- suc d'una llimona
- 3 escalunyes
- 40 cl d'oli d'oliva
- sal i pebre
- Per al brou:
- 1/2 pota de vedella
- 250 g de ceba
- 100 g de pastanaga
- 10 g de porros
- 4 grans d'all
- 300 g de tomàquet madur
- 00 cl de vi negre
PREPARACIÓ
Per començar, feu un brou amb la pota de vedella, la ceba, la pastanaga, els porros, l'all, el tomàquet i el vi negre. Quan estigui cuit, coleu-lo i reserveu-lo.
A continuació, poseu l'anegueta lligada en una safata, salpebreu-la i deixeu-la coure al forn durant 45 minuts a 180 graus.
Mentrestant, en una paella amb oli i una mica de mantega salteu els salsifins pelats, tallats per la meitat i salats. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi una mica de brou i deixeu-los coure un parell de minuts més.
Per fer la salsa, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu l'escalunya tallada a la juliana. Quan estigui dauradeta, afegiu-hi el Martini i deixeu-lo reduir.
Seguidament, poseu-hi el brou, deixeu-la coure fins que redueixi, coleu-la, afegiu-hi el suc de llimona, remeneu-la bé i reserveu-la.
Finalment, traieu l'anegueta del forn, deslligueu-la, talleu-la a quarts i traieu-ne la pell.
I ja per acabar, emplateu els salsifins, poseu-hi un parell de talls d'anegueta a sobre i salseu-ho tot amb la salsa de Martini.
A continuació, poseu l'anegueta lligada en una safata, salpebreu-la i deixeu-la coure al forn durant 45 minuts a 180 graus.
Mentrestant, en una paella amb oli i una mica de mantega salteu els salsifins pelats, tallats per la meitat i salats. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi una mica de brou i deixeu-los coure un parell de minuts més.
Per fer la salsa, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu l'escalunya tallada a la juliana. Quan estigui dauradeta, afegiu-hi el Martini i deixeu-lo reduir.
Seguidament, poseu-hi el brou, deixeu-la coure fins que redueixi, coleu-la, afegiu-hi el suc de llimona, remeneu-la bé i reserveu-la.
Finalment, traieu l'anegueta del forn, deslligueu-la, talleu-la a quarts i traieu-ne la pell.
I ja per acabar, emplateu els salsifins, poseu-hi un parell de talls d'anegueta a sobre i salseu-ho tot amb la salsa de Martini.