Anegueta amb salsifins

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Adrián Marín
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Petit Comitè, Barcelona

INGREDIENTS

  • 2 aneguetes
  • 150 g de salsifins
  • 100 g de mantega
  • 30 cl de Martini blanc
  • suc d'una llimona
  • 3 escalunyes
  • 40 cl d'oli d'oliva
  • sal i pebre
  • Per al brou:
  • 1/2 pota de vedella
  • 250 g de ceba
  • 100 g de pastanaga
  • 10 g de porros
  • 4 grans d'all
  • 300 g de tomàquet madur
  • 00 cl de vi negre

PREPARACIÓ

Per començar, feu un brou amb la pota de vedella, la ceba, la pastanaga, els porros, l'all, el tomàquet i el vi negre. Quan estigui cuit, coleu-lo i reserveu-lo.

A continuació, poseu l'anegueta lligada en una safata, salpebreu-la i deixeu-la coure al forn durant 45 minuts a 180 graus.

Mentrestant, en una paella amb oli i una mica de mantega salteu els salsifins pelats, tallats per la meitat i salats. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi una mica de brou i deixeu-los coure un parell de minuts més.

Per fer la salsa, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu l'escalunya tallada a la juliana. Quan estigui dauradeta, afegiu-hi el Martini i deixeu-lo reduir.

Seguidament, poseu-hi el brou, deixeu-la coure fins que redueixi, coleu-la, afegiu-hi el suc de llimona, remeneu-la bé i reserveu-la.

Finalment, traieu l'anegueta del forn, deslligueu-la, talleu-la a quarts i traieu-ne la pell.

I ja per acabar, emplateu els salsifins, poseu-hi un parell de talls d'anegueta a sobre i salseu-ho tot amb la salsa de Martini.