Aneguet amb taronja

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Carme Ventura
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hotel Siqués "Cal Parent", Besalú

INGREDIENTS

  • 2 aneguets (caneton)
  • 1 kg de taronges
  • 4 alls
  • 4 cebes petites
  • 2 fulles de llorer
  • sal
  • pebre
  • oli d'oliva
  • mantega

PREPARACIÓ

Per començar, poseu els aneguets en una safata i salpebreu-los. Incorporeu-hi un parell de fulles de llorer, uns grans d'all i oli.
Afegiu-hi també els talls de taronja. Tot seguit, poseu la safata al forn entre 30 i 45 minuts a 180 graus. Quan hagin passat 20 minuts, incorporeu-hi el suc de dues o tres taronges i deixeu-ho al forn fins al final de la cocció. Quan retireu la safata del forn, poseu-la al foc un moment perquè es vagi reduint la salsa. Per preparar la guarnició, poseu mantega en una paella, i quan s'hagi desfet, incorporeu-hi les rodanxes de taronja i marqueu-les. Mentrestant, talleu els aneguets per la meitat. Quan les rodanxes de taronja agafin color, retireu-les de la paella i poseu-les en un plat amb els aneguets. Finalment, incorporeu-hi la salsa de la cocció dels aneguets i una mica de taronja tallada a la juliana.