Ànec mut del Penedès amb cava i raïm
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pere Massana
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cal Pere del maset, Sant Pau d'Ordal
INGREDIENTS
- 1 ànec mut del Penedès
- 1 ceba
- 2 porros
- 2 pastanagues
- grans de raïm
- 1 ampolla de cava brut nature
- oli d'oliva
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, salpebreu l'ànec prèviament tallat a trossos i fregiu-lo en una cassola amb una mica d'oli.
Quan estigui dauradet, retireu-lo i reserveu-lo.
A continuació, a la mateixa cassola, sofregiu la ceba tallada a trossets. Quan estigui rossa, afegiu-hi el porro i la pastanaga tallats a trossos. Quan tot estigui daurat, poseu-hi l'ànec i el cava, tapeu la cassola i deixeu-ho coure a foc mitjà durant una hora i mitja o dues hores.
Tot seguit, retireu l'ànec de la cassola i passeu el sofregit pel colador xinès.
Finalment, torneu a posar el sofregit colat a la cassola, afegiu-hi l'ànec i els grans de raïm i deixeu-ho coure tot junt durants uns minuts més.
I ja per acabar, emplateu els talls d'ànec i salseu-los.
Quan estigui dauradet, retireu-lo i reserveu-lo.
A continuació, a la mateixa cassola, sofregiu la ceba tallada a trossets. Quan estigui rossa, afegiu-hi el porro i la pastanaga tallats a trossos. Quan tot estigui daurat, poseu-hi l'ànec i el cava, tapeu la cassola i deixeu-ho coure a foc mitjà durant una hora i mitja o dues hores.
Tot seguit, retireu l'ànec de la cassola i passeu el sofregit pel colador xinès.
Finalment, torneu a posar el sofregit colat a la cassola, afegiu-hi l'ànec i els grans de raïm i deixeu-ho coure tot junt durants uns minuts més.
I ja per acabar, emplateu els talls d'ànec i salseu-los.