Ànec mut del Penedès amb cava i raïm

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Pere Massana
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cal Pere del maset, Sant Pau d'Ordal

INGREDIENTS

  • 1 ànec mut del Penedès
  • 1 ceba
  • 2 porros
  • 2 pastanagues
  • grans de raïm
  • 1 ampolla de cava brut nature
  • oli d'oliva
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, salpebreu l'ànec prèviament tallat a trossos i fregiu-lo en una cassola amb una mica d'oli.
Quan estigui dauradet, retireu-lo i reserveu-lo.

A continuació, a la mateixa cassola, sofregiu la ceba tallada a trossets. Quan estigui rossa, afegiu-hi el porro i la pastanaga tallats a trossos. Quan tot estigui daurat, poseu-hi l'ànec i el cava, tapeu la cassola i deixeu-ho coure a foc mitjà durant una hora i mitja o dues hores.
Tot seguit, retireu l'ànec de la cassola i passeu el sofregit pel colador xinès.

Finalment, torneu a posar el sofregit colat a la cassola, afegiu-hi l'ànec i els grans de raïm i deixeu-ho coure tot junt durants uns minuts més.

I ja per acabar, emplateu els talls d'ànec i salseu-los.
Anar al contingut