Ànec marinat amb llagostins

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Rafael Peña
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Gresca, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 magret d'ànec de 400 g
  • 500 g de sal
  • 500 g de sucre
  • 280 g de llagostins
  • una tasseta de nata agra
  • anet, julivert, cibulet i estragó
  • 1 ceba de Figueres
  • suc de llimona
  • pebre negre
  • 1 tasseta de vinagre de carn (fons d'ànec amb vinagre de Xerès)
  • 8 fulles de mostassa
  • oli

PREPARACIÓ

Per començar, barregeu en un bol la sal i el sucre.

A continuació, poseu el magret en una safata, cobriu-lo amb la barreja de sal i sucre i deixeu-lo reposar a la nevera durant 24 hores.

Per fer la marinada de llagostins, poseu en un bol les cues de llagostí, pelades i tallades a daus, i el suc de llimona i deixeu-ho reposar un parell de minuts. Seguidament, afegiu-hi el julivert, l'anet, el cibulet, l'estragó, la ceba picada, el pebre negre i la nata agra, i remeneu-ho tot bé.

Tot seguit, talleu el magret a làmines, poseu-les sobre un plàstic fent una forma de rectangle, poseu-hi la marinada de llagostins al mig i enrotlleu-ho com si fos un caneló.

Finalment, traieu-li el plàstic i unteu-lo amb una mica d'oli.

I ja per acabar, poseu una mica de vinagre de carn al centre del plat, poseu-hi el caneló a sobre i guarniu el plat amb unes fulles de mostassa.
Anar al contingut