Ànec guisat amb bolets

  • Programa: Caçadors de bolets
  • Cuiner: Grup de Cuineres de Sils (Selva)
  • Temps: Més d'una hora

INGREDIENTS

  • Ànec
  • Ametlles torrades
  • All
  • Sal
  • Pebre
  • Julivert
  • Tomàquet
  • Ceba
  • Conyac

PREPARACIÓ

Es fa una picada amb dos alls i un grapat d'ametlles. Ho reservem
Es preparen els ingredients d'un sofregit tallant 2 grans d'all, una mica de tomàquet i una ceba.

En una paella es posa una mica d'oli (no gaire que l'ànec treu molt suc). Hi afegim l'ànec tallat i s'hi afegeix una mica de sal i pebre. Deixem que es faci una mitja hora amb el seu propi greix fins que quedi daurat.
En una altra paella saltem els bolets. Els reservem en un plat.
Traiem l'ànec ja daurat i el reservem en un plat.
A la mateixa paella on s'ha fet l'ànec, s'aboquen els ingredients del sofregit. Quan la ceba s'hagi daurat hi afegim el tomàquet trossejat.
Quan el sofregit estigui fet, hi afegim l'ànec amb una copeta de conyac i una miqueta d'aigua.
Tapem la cassola i mantenim la cocció durant una hora corregint-ho, si cal, amb aigua. Un cop estigui avançada la cocció hi afegim els bolets.
Hi afegim la picada d'alls i ametlles i ho mantenim al foc mitja hora més ¿valorem el temps de cocció en relació amb el pes de l'ànec-.