Ànec confitat amb compota de poma

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Natàlia Barberà
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cal Torru, Llívia, Girona

INGREDIENTS

  • 4 cuixes d'ànec
  • 1/2 l d'oli d'oliva
  • 6 pomes
  • 4 cebes
  • 6 pastanagues
  • 1 cabeça d'alls
  • 3 porros
  • 2 nous de mantega
  • 2 cullerades de sucre
  • sal
  • pebre negre
  • 3 l de vi dolç de Màlaga

PREPARACIÓ

Per començar, poseu les cuixes d'ànec ja salpebrades en un cassó amb oli d'oliva i deixeu-les confitar a foc molt suau durant 8 o 9 hores.
Per fer la compota de poma, en un cassó amb aigua bullint poseu la poma, pelada i tallada a daus, el sucre i la mantega, i deixeu-ho coure a foc suau durant una bona estona. Seguidament, poseu la poma en un bol i tritureu-la amb el túrmix.A continuació, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba tallada a la juliana, la pastanaga tallada a rodanxes, el porro tallat a trossos i els alls sencers. Quan estigui tot dauradet, afegiu-hi el vi dolç i deixeu-ho reduir a foc suau. Després, passeu la salsa pel colador xinès.I ja per acabar, emplateu les cuixes d'ànec, cobriu-les amb la salsa i poseu-hi la compota de poma al costat.