Ànec amb naps negres

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marçal Curriu
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Hostal de Sant Maurici

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1 ànec d'1,5 kg (tallat a 8 trossos)
  • 3 naps negres mitjans
  • 1 l de brou d'ànec o de pollastre
  • 2 cebes mitjanes
  • 1 pastanaga
  • 1 buquet d'herbes aromàtiques (romaní, farigola, llorer, porro)
  • 1 got petit de licor de pell de taronja (triple sec)
  • 1 got de vi blanc
  • sal/pebre
  • llard de porc
  • 4 avellanes
  • 4 ametlles
  • 1 gra d'all
  • julivert

PREPARACIÓ

Per començar, salpebreu l'ànec tallat a octaus, poseu-lo en una cassola de ferro colat amb dues cullerades de llard de porc i deixeu-lo enrossir a foc viu. Quan estigui ben daurat, afegiu-hi el got de licor i deixeu que s'evapori l'alcohol. Mentrestant, netegeu, peleu i talleu les cebes, la pastanaga i els naps a dauets, afegiu-ho tot a la cassola, juntament amb el buquet d'herbes aromàtiques i la meitat del brou, prèviament escalfat, tapeu-la i deixeu-ho coure tot junt durant uns 20 minuts.
Quan comencin a enganxar-se les verdures al fons de la cassola, desglaceu-ho amb el vi blanc. A continuació, quan hagi reduït, afegiu-hi l'altra meitat del brou, aproximadament, torneu-ho a tapar i deixeu-ho coure a foc lent durant 45 minuts. Si hi falta brou, aneu-lo afegint a mesura que el necessiti.
Tot seguit, en un morter feu la picada amb les avellanes, les ametlles, l'all i el julivert.
Finalment, afegiu la picada a la cassola i deixeu-ho coure tot durant 10 minuts més.
I ja per acabar, emplateu l'ànec amb els naps.