Ànec amb naps de la Cerdanya

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • 1 magret d'ànec fresc
  • 200 g de naps negres de la Cerdanya
  • 45 g de mantega
  • 200 cc de caldo d'au (Caldo d'au gb)

PREPARACIÓ

1. Peleu els naps amb el pelador.
2. Daureu-los lleugerament en mantega, salpebreu-los i mulleu-los amb el caldo d'au. Tapeu la paella i deixeu que es coguin a foc molt lent.
3. Marqueu el magret per la part de la pell com ja us explicaré i salpebreu-lo.
4. En una paella ben calenta, poseu-hi el magret per la part de la pell sense cap tipus de greix.
5. Quan la pell sigui ben rossa, reserveu part del greix que haurà segregat la pell, i gireu el magret perquè es dauri per l'altra banda.
6. Quan el tingueu al punt de cocció que us agradi, poseu-lo sobre un paper assecant, o un drap de fil, per eixugar-ne l'excés de sang.
7. En la mateixa paella, escalfeu els naps a foc moderat, recuperant el greix del fons de la paella, i emplateu-los.
8. Desfeu-hi una mica de mantega, i quan sigui rossa aboqueu-hi part del suc de cocció dels naps, i deixeu que redueixi fins que tingui textura de salsa.
9. Talleu el magret en làmines fines i disposeu-les damunt dels naps.
10. Salseu-ho tot amb el suc de la paella. Poseu una mica de sal Maldon al damunt del magret.