Ànec amb bolets

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Ramon Calm
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Molí de la Barita, Viladrau

INGREDIENTS

  • 1 ànec
  • 1 ceba
  • 1/2 l de brou
  • 1 got de vi ranci
  • llard
  • sal
  • una canó de canyella
  • Per a la picada:
  • 2 alls
  • 2 galetes
  • 8 ametlles
  • julivert
  • fetge d'ànec
  • bolets

PREPARACIÓ

Poseu el canó de canyella dins de l'ànec, saleu-lo, cobriu-lo amb llard i col·loqueu-lo en una plata d'anar al forn juntament amb un got d'aigua i la pastanaga i la ceba, tot tallat a trossos grans.
Deixeu-ho coure al forn a 180 graus durant 30 minuts. Després, tombeu l'ànec i deixeu-lo coure 15 minuts més. Finalment, afegiu-hi el vi ranci i deixeu-lo reduir durant 15 minuts. A continuació, retireu-lo del forn i talleu l'ànec en quatre trossos. Poseu la pastanaga i la ceba en un bol, afegiu-hi el brou i tritureu-ho.

A part, salteu els bolets tallats en una paella amb l'oli de rostir l'ànec.

En una cassola, feu-hi coure les verdures triturades, els bolets saltats i l'ànec, durant 15 minuts.

En una cassola, poseu-hi les verdures triturades, els bolets saltats i l'ànec. Deixeu-ho coure 10 minuts. Mentrestant, prepareu una picada amb el fetge d'ànec, les galetes, les ametlles, l'all, el julivert i una mica de sal. Afegiu la picada a la cassola, feu-ho coure tot junt 5 minuts més i ja ho podreu servir.