Ànec amb bolets

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Quo Vadis

INGREDIENTS

  • 1 ànec de 2 kg aprox.
  • 6 grans d'all
  • 1 ceba gran
  • 1 pastanaga
  • 1 manat d'herbes
  • 4 tomàquets
  • 50 g de farina
  • 1/2 l de brou
  • 1 copa de xerès
  • 1/2 kg de rossinyols, o de bolets de temporada
  • oli, sal i pebre

PREPARACIÓ

Salpebreu l'ànec sencer i daureu-lo.
Quan ja estigui daurat, afegiu-hi una bresa (la pastanaga tallada a rodanxes, la ceba filetejada, els alls sencers i sense pelar, i el manat d'herbes). Quan la ceba estigui mig daurada, poseu-hi el tomàquet tallat a trossos, el xerès, i deixeu-ho coure aproximadament 3/4 d'hora o 1 hora. Passat aquest temps, traieu l'ànec perquè es refredi. Afegiu una mica de farina i el brou de carn al sofregit, i deixeu que arrenqui el bull. A part, saleu i salteu els bolets. Passeu la salsa pel colador xinès, afegiu-hi els bolets i l'ànec tallat a quarts. Poseu-ho al foc i feu-ho bullir durant 1/4 d'hora. Serviu l'ànec acompanyat dels bolets i cobert amb una mica de salsa.