Amanit de tomàquet cor de bou amb anxoves i escalivada

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Miquel Aldana
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Tres Macarrons, El Masnou
  • Informació nutricional
    +Obre

    Aquesta recepta és molt rica en vitamina A d'origen vegetal, provinent del tomàquet, i d'origen animal, provinent de l'anxova.

INGREDIENTS

  • 4 tomàquets cor de bou madurs
  • 1 pebrot vermell escalivat
  • 16 anxoves en oli
  • 2 cebes tendres
  • 20 crostons de pa (d'una llesca de pa de motlle)
  • una mica d'oli d'oliva verge extra
  • unes gotes de vinagre
  • pebre
  • Per a l'olivada:
  • 500 g d'olives negres
  • un all
  • 10 g d'alfàbrega fresca

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en un bol el tomàquet pelat i tallat a dauets, l'anxova picadeta, la ceba tendra tallada a la juliana, el pebrot escalivat tallat a tires, el pebre, el vinagre i l'oli, remeneu-ho tot bé i reserveu-ho.

Per fer l'olivada, poseu a la Thermomix les olives negres sense pinyol, l'all picat i les fulles d'alfàbrega i tritureu-ho.

A continuació, talleu la llesca de pa a dauets, poseu-los en una safata i deixeu-los torrar al forn durant 12 minuts a 160 graus.

I ja per acabar, poseu el tomàquet amanit dins un motllo al centre del plat, premeu-ho bé, desemmotlleu-ho, poseu-hi els dauets de pa i l'olivada al voltant i guarniu el plat amb una mica de ceba tendra i un raig d'oli.