Amanida tèbia de peus de porc
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jaume Saumell
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Tall de conill, Capellades
INGREDIENTS
- 2 peus de porc
- 1 tomàquet
- 3 talls de meló
- 1 alvocat
- maduixots
- escarola
- pinyons
- herba dels canonges
- espàrrecs verds
- oli i vinagre
- sal
- 1 ou
- farina i pa ratllat
PREPARACIÓ
Bulliu els peus de porc en una olla amb aigua, ceba, llorer i claus d'olor.
Un cop estiguin cuits, desosseu-los i emboliqueu-los amb paper film com si fos un caramel. Deixeu-los refredar a la nevera durant 24 hores. A continuació, desemboliqueu-los i talleu-los a rodanxes d'un centímetre de gruix. Passeu els peus de porc per la farina, l¿ou batut i el pa ratllat i fregiu-los en una paella amb oli. Després, deixeu-los sobre un paper absorbent.
Per fer la vinagreta, emulsioneu en un bol una part de vinagre, per cinc parts d'oli i una mica de sal.
Tot seguit, poseu les rodanxes de tomàquet al voltant del plat i a sobre de cada rodanxa coloqueu un tros d'alvocat pelat i els peus de porc. Feu talls prims de meló i emboliqueu-hi els espàrrecs verds escaldats i els maduixots que haureu macerat amb vinagre i sucre. Finalment, al centre del plat, poseu-hi l'escarola amanida amb la vinagreta. Podeu guarnir el plat amb pinyons, maduixots i herba dels canonges.
Un cop estiguin cuits, desosseu-los i emboliqueu-los amb paper film com si fos un caramel. Deixeu-los refredar a la nevera durant 24 hores. A continuació, desemboliqueu-los i talleu-los a rodanxes d'un centímetre de gruix. Passeu els peus de porc per la farina, l¿ou batut i el pa ratllat i fregiu-los en una paella amb oli. Després, deixeu-los sobre un paper absorbent.
Per fer la vinagreta, emulsioneu en un bol una part de vinagre, per cinc parts d'oli i una mica de sal.
Tot seguit, poseu les rodanxes de tomàquet al voltant del plat i a sobre de cada rodanxa coloqueu un tros d'alvocat pelat i els peus de porc. Feu talls prims de meló i emboliqueu-hi els espàrrecs verds escaldats i els maduixots que haureu macerat amb vinagre i sucre. Finalment, al centre del plat, poseu-hi l'escarola amanida amb la vinagreta. Podeu guarnir el plat amb pinyons, maduixots i herba dels canonges.