Amanida tèbia de llamàntol i lletons
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Manel Jiménez
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Kresala, Barcelona
INGREDIENTS
- 2 llamàntols de 500 g
- 200 g de lletons de vedella
- 1 paquet de "tortillas"
- fulles d'escarola, ruca i espinacs
- 1 tasseta de vinagre balsàmic
- 1 tasseta d'oli de nous
- 50 g de nous
- 1/2 kg de ceba de Figueres
- oli d'oliva verge extra
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb aigua i sal bulliu el llamàntol.
Quan estigui cuit, refredeu-lo en un bol amb aigua i gel, peleu-lo, talleu-lo a rodanxes, salpebreu-lo i salteu-lo en una paella amb una mica d'oli.
A continuació, poseu els lletons en un cassó amb aigua. Quan arrenqui el bull, retireu-los, deixeu-los refredar, talleu-los a rodanxes, salpebreu-los i salteu-los en una paella amb una mica d'oli.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba tallada a la juliana fins que estigui ben daurada.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol l'oli de nous i el vinagre balsàmic i deixeu-ho reposar una estona sense remenar-ho.
Finalment, en una altra paella amb una mica d'oli, fregiu les "tortillas", tallades en forma triangular, fins que quedin ben daurades.
I ja per acabar, emplateu la ceba confitada, els lletons i el llamàntol, cobriu-los amb l'escarola, la ruca i els espinacs, amaniu-ho tot amb la vinagreta i guarniu el plat amb les nous i les "tortillas".
Quan estigui cuit, refredeu-lo en un bol amb aigua i gel, peleu-lo, talleu-lo a rodanxes, salpebreu-lo i salteu-lo en una paella amb una mica d'oli.
A continuació, poseu els lletons en un cassó amb aigua. Quan arrenqui el bull, retireu-los, deixeu-los refredar, talleu-los a rodanxes, salpebreu-los i salteu-los en una paella amb una mica d'oli.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba tallada a la juliana fins que estigui ben daurada.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol l'oli de nous i el vinagre balsàmic i deixeu-ho reposar una estona sense remenar-ho.
Finalment, en una altra paella amb una mica d'oli, fregiu les "tortillas", tallades en forma triangular, fins que quedin ben daurades.
I ja per acabar, emplateu la ceba confitada, els lletons i el llamàntol, cobriu-los amb l'escarola, la ruca i els espinacs, amaniu-ho tot amb la vinagreta i guarniu el plat amb les nous i les "tortillas".