Amanida tèbia de colomí
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Walter
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Torre dels Lleons, Esplugues de Llobregat
INGREDIENTS
- 2 colomins
- 100 g de mantega clarificada
- barreja d'enciams
- 1 pa de pagès
- 50 g de fetge gras
- 8 espàrrecs verds
- 4 alls tendres
- 1 tomàquet madur Per a la vinagreta:
- oli d'oliva
- vinagre balsàmic
- flor de sal
- pebre negre mòlt
- 2 escalunyes
- julivert
PREPARACIÓ
Per començar, marqueu el colomí salpebrat en una paella amb mantega clarificada.
Quan estigui ben daurat, emplateu-lo i trinxeu-lo. Mentrestant, blanquegeu els espàrrecs i els alls tendres i salteu-los en una paella amb oli. A continuació, salpebreu el fetge gras i marqueu-lo en una paella ben calenta sense oli. Per fer la vinagreta, poseu en un bol els daus de tomàquet, l'escalunya picada, el julivert picat, l'oli d'oliva i el vinagre. Barregeu-ho bé. Tot seguit, poseu el fetge gras sobre una torrada i col·loqueu-hi el colomí trinxat a sobre. I ja per acabar, poseu les fulles d'enciam en un bol amb la vinagreta i barregeu-ho bé. Després, emplateu l'enciam, poseu la torrada en un cantó del plat i les verduretes per sobre. Decoreu-ho amb una mica de tòfona i pebre mòlt.
Quan estigui ben daurat, emplateu-lo i trinxeu-lo. Mentrestant, blanquegeu els espàrrecs i els alls tendres i salteu-los en una paella amb oli. A continuació, salpebreu el fetge gras i marqueu-lo en una paella ben calenta sense oli. Per fer la vinagreta, poseu en un bol els daus de tomàquet, l'escalunya picada, el julivert picat, l'oli d'oliva i el vinagre. Barregeu-ho bé. Tot seguit, poseu el fetge gras sobre una torrada i col·loqueu-hi el colomí trinxat a sobre. I ja per acabar, poseu les fulles d'enciam en un bol amb la vinagreta i barregeu-ho bé. Després, emplateu l'enciam, poseu la torrada en un cantó del plat i les verduretes per sobre. Decoreu-ho amb una mica de tòfona i pebre mòlt.