Amanida tèbia de colomí

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Walter
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Torre dels Lleons, Esplugues de Llobregat

INGREDIENTS

  • 2 colomins
  • 100 g de mantega clarificada
  • barreja d'enciams
  • 1 pa de pagès
  • 50 g de fetge gras
  • 8 espàrrecs verds
  • 4 alls tendres
  • 1 tomàquet madur Per a la vinagreta:
  • oli d'oliva
  • vinagre balsàmic
  • flor de sal
  • pebre negre mòlt
  • 2 escalunyes
  • julivert

PREPARACIÓ

Per començar, marqueu el colomí salpebrat en una paella amb mantega clarificada.
Quan estigui ben daurat, emplateu-lo i trinxeu-lo. Mentrestant, blanquegeu els espàrrecs i els alls tendres i salteu-los en una paella amb oli. A continuació, salpebreu el fetge gras i marqueu-lo en una paella ben calenta sense oli. Per fer la vinagreta, poseu en un bol els daus de tomàquet, l'escalunya picada, el julivert picat, l'oli d'oliva i el vinagre. Barregeu-ho bé. Tot seguit, poseu el fetge gras sobre una torrada i col·loqueu-hi el colomí trinxat a sobre. I ja per acabar, poseu les fulles d'enciam en un bol amb la vinagreta i barregeu-ho bé. Després, emplateu l'enciam, poseu la torrada en un cantó del plat i les verduretes per sobre. Decoreu-ho amb una mica de tòfona i pebre mòlt.