Amanida tèbia de ceps i coll d'ànec farcit

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Cúpula

INGREDIENTS

  • 4 ceps mitjans
  • 8 carxofes
  • 1 coll d'ànec farcit
  • barreja d'amanides (escarola, lollorosa, herba dels canonges, xicoira, etc.)
  • 1 gotet de vinagre balsàmic
  • 1 gotet de porto
  • 1 gotet de vinagreta suau
  • oli d'oliva
  • sal i pebre
  • 1 tomàquet

PREPARACIÓ

Per començar, feu un agredolç reduint el vinagre balsàmic i el porto.
Mentrestant, lamineu els cors de les carxofes (prèviament pelades i bullides amb aigua, llimona i una mica de farina), i el coll d'ànec farcit (si no en trobeu, podeu fer servir bull). En una paella que estigui ben calenta, i amb una mica d'oli, salteu els ceps laminats i prèviament salpebrats. Quan els ceps estiguin caramel.litzats, reserveu-los al costat del foc perquè es mantinguin tebis. Munteu el plat collocant en el centre un llit d'amanides, tallades a trossos petits i amanides amb la vinagreta. Al voltant, poseu-hi els cors de carxofa, i el tomàquet tallat a trossos. Al damunt, col.loqueu-hi les làmines de ceps i de coll d'ànec. Ja per acabar, escampeu-hi unes gotes de l'agredolç.