Amanida tèbia amb formatge de cabra de l'Orri

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Valentí Bertran
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Masia d'en Valentí, Anserall

INGREDIENTS

  • 1 escarola
  • 4 talls de pernil salat tendre
  • 4 formatges amb oli de l'Orri
  • panses de Corint
  • farina
  • oli d'oliva
  • 1/2 copeta de vinagre de Xerès
  • 2 cullerades de mel
  • rovellons confitats
  • ametlla ratllada
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, talleu el formatge a rodanxes, passeu-les per farina, després per ou batut i finalment per ametlla ratllada.
Quan estigui ben arrebossades, fregiu-les en una paella amb oli abundant.

A continuació, en una altra paella amb oli ben calent, fregiu els talls de pernil. Quan estiguin torrats, retireu-los i reserveu-los en un plat.

Per fer la salsa agredolça, a la mateixa paella on heu fregit el pernil, afegiu-hi el vinagre de Xerès, la mel i les panses i remeneu-ho tot bé.

I ja per acabar, emplateu l'escarola, poseu-hi les rodanxes de formatge, el pernil i els rovellons confitats per sobre i salseu l'amanida amb la salsa agredolça.