Amanida tèbia amb alls dolços

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Amanida tèbia amb alls dolços
  • 1 pot d'alls dolços
  • 400 g de musclos de roca
  • 2 calamars
  • 3 tomàquets secs
  • 1 llauna de pebrots del piquillo
  • 1 manat d'alls tendres
  • 1 ceba tendra
  • 60 g de brots de soja
  • fulles de julivert
  • 1 escarola

PREPARACIÓ

1. Comencem fent els musclos al vapor: preparem una olla amb un dit d'aigua al foc i hi afegim els musclos. No hi posem sal. Tapem l'olla perquè agafi pressió i temperatura, i això farà que els musclos s'obrin, a foc fort, al cap de tres o quatre minuts. Un cop els tinguem oberts, apartem l'olla del foc i els reservem.

2. Tallem les orellanes de tomàquet sec a dauets petits.

3. Tallem a dauets, també, el pebrot del piquillo.

4. Preparem una paella al foc i hi afegim una miqueta d'oli. Quan sigui calent, hi tirem les cocotxes, les potes i unes anelles de calamars. Hi afegim una mica de sal i pebre negre acabat de moldre.

5. Hi tirem, ara, els alls dolços.

6. En un bol comencem a preparar la base de l'amanida: hi posem unes fulletes de julivert, unes fulles d'escarola (no farem servir les tiges, que són més amargants) i uns brots de soja.

7. Tallem unes anelles primetes d'all tendre i una miqueta de ceba tendra que podeu fer ben primeta amb una mandolina. Ho afegim tot al bol de l'amanida.

8. Afegim els dauets de tomàquet sec a la paella on estem saltant els calamars i també els dauets de pebrot del piquillo. Ho anem saltant tot plegat.

9. Descalcem els musclos i els afegim a la paella. Hi aboquem, també, una miqueta de l'aigua on s'han fet els musclos i un rajolinet d'oli, perquè pugui emulsionar amb l'aigua.

10. Ja ho tindrem: posem a la base del plat una mica d'amanida que tenim preparada al bol i, al damunt, hi posem una part del contingut de la paella amb els calamarsons. Que vagi molt de gust!