Amanida Tailandesa

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: David Lienas
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Magnum 7 Portes, Barcelona

INGREDIENTS

  • 250 g de fideus xinesos de soja
  • 325 g de shitakes
  • 150 g de pit de pollastre
  • 200 g de brots de soja
  • 80 g de porros
  • 100 g de pastanaga
  • 130 g de carbassó
  • 14 g de gingebre
  • sal
  • pebre de Sichuan Per a la vinagreta:
  • 125 ml d'oli de gira-sol
  • 75 ml de salsa de soja
  • 150 ml de vinagre de xerès
  • coriandre picat
  • 75 ml de concentrat de carn
  • 25 ml de suc de llimona
  • sal
  • pebre
  • salsa tabasco

PREPARACIÓ

Per començar, salpebreu el pit de pollastre net de greix i escalopat i feu-lo coure al vapor col·locant-lo sobre d'una reixeta que posareu a sobre d'una safata plena d'aigua bullint.
Deixeu-ho coure al forn a 90 graus durant 5 minuts. A continuació, poseu a coure els fideus de soja en un cassó amb aigua i sal abundant durant 4 minuts. Per fer la vinagreta, poseu en un bol el vinagre, el gingebre picat, el concentrat de carn, la sal Maldon, el suc de llimona, la salsa de soja, el coriandre picat i el pebre. Remeneu-ho tot bé i afegiu-hi l'oli de gira-sol. Després, rectifiqueu la vinagreta amb una mica de salsa tabasco. Tot seguit, poseu el pollastre que prèviament haureu tallat en tires en un bol, incoporeu-hi els fideus tallats, la pastanaga tallada en juliana, la soja, el carbassó tallat en juliana, el porro tallat en juliana i el shitake. Després, afegiu-hi la vinagreta i remeneu-ho. I ja, per acabar, emplateu l'amanida i decoreu-la amb una mica de cibulet.