Amanida russa
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas i Suu
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
S'ha d'anar molt en compte quan s'elaboren preparacions amb ou cru pel risc d'infecció per salmonel·la. Per això tindrem molta precaució i mai posarem en contacte la closca amb la preparació, ens netejarem les mans i les superfícies després de manipular les closques i mai no rentarem els ous.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
2 patates grosses
6 ous
4 cogombrets en vinagre
2 grans d'all
1 llauna de melva en oli
1 cullerada de tàperes
1 cullerada de pebre vermell fumat dolç
1 culleradeta de mostassa antiga
1 grapat d'olives negres sense pinyol i verdes farcides
1 llimona
1 raig de vi blanc
julivert
sal
pebre
oli OVE
PREPARACIÓ
- Omplim de sal grossa, el fons d'una safata de forn. Hi posem 2 patates grosses a sobre i ho coem a 220º durant 30 minuts.
- Omplim un pot d'aigua freda i hi posem 3 ous, un polsim de sal i un raig de vinagre. Ho posem al foc i ho deixem bullir durant 8 minuts.
- Agafem 3 ous més i en separem clares i rovells. Les clares no les necessitarem. Els rovells els posem en un got batedor, juntament amb 1 culleradeta de mostassa antiga, unes gotes de llimona, sal i pebre negre.
- Obrim una llauna de melva i en colem l'oli en el got batedor. En reservem el peix. Ho emulsionem fins a aconseguir la textura de maionesa.
- Traiem les patates del forn i els ous del foc, i els deixem temperar.
- Tallem 2 grans d'all a làmines i els fem ballar en una paella amb un raig d'oli. Quan comencin a agafar color, hi afegim pebre vermell fumat dolç, julivert tallat molt fi, i ho ofeguem amb vi blanc.
- Pelem i ratllem les patates dins un bol. Hi afegim els ous durs ratllats, la melba, i, tallats ben menuts, els cogombrets i les tàperes. Ho barregem amb la maionesa.
- Ho servim amb les olives verdes i negres per damunt, el refregit d'alls i una mica de julivert.