Amanida russa

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas i Suu
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    S'ha d'anar molt en compte quan s'elaboren preparacions amb ou cru pel risc d'infecció per salmonel·la. Per això tindrem molta precaució i mai posarem en contacte la closca amb la preparació, ens netejarem les mans i les superfícies després de manipular les closques i mai no rentarem els ous.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    2 patates grosses

    6 ous

    4 cogombrets en vinagre 

    2 grans d'all 

    1 llauna de melva en oli

    1 cullerada de tàperes

    1 cullerada de pebre vermell fumat dolç

    1 culleradeta de mostassa antiga

    1 grapat d'olives negres sense pinyol i verdes  farcides

    1 llimona

    1 raig de vi blanc

    julivert

    sal

    pebre

    oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Omplim de sal grossa, el fons d'una safata de forn. Hi posem 2 patates grosses a sobre i ho coem a 220º durant 30 minuts.
  2. Omplim un pot d'aigua freda i hi posem 3 ous, un polsim de sal i un raig de vinagre. Ho posem al foc i ho deixem bullir durant 8 minuts.
  3. Agafem 3 ous més i en separem clares i rovells. Les clares no les necessitarem.  Els rovells els posem en un got batedor, juntament amb 1 culleradeta de mostassa antiga, unes gotes de llimona, sal i pebre negre.
  4. Obrim una llauna de melva i en colem l'oli en el got batedor. En reservem el peix. Ho emulsionem fins a aconseguir la textura de maionesa.
  5. Traiem les patates del forn i els ous del foc, i els deixem temperar.
  6. Tallem 2 grans d'all a làmines i els fem ballar en una paella amb un raig d'oli. Quan comencin a agafar color, hi afegim pebre vermell fumat dolç, julivert tallat molt fi, i ho ofeguem amb vi blanc.
  7. Pelem i ratllem les patates dins un bol. Hi afegim els ous durs ratllats, la melba, i, tallats ben menuts, els cogombrets i les tàperes. Ho barregem amb la maionesa.
  8. Ho servim amb les olives verdes i negres per damunt, el refregit d'alls i una mica de julivert.
Anar al contingut