Amanida pagesa de formentera
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: David Mejías
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cap sa sal, Barcelona
INGREDIENTS
- 1 escarola grossa
- 2 patates
- 4 tomàquets madurs
- 100 g de pa fregit
- 1 pebrot escalivat
- 4 arengades fumades
- 4 sardines
- 4 anxoves Per a la vinagreta:
- 1/2 llimona
- 1/2 aranja
- 100 cl d'oli d'oliva
- 20 cl de vinagre de poma
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, bulliu les patates pelades i tallades a trossos en una olla amb aigua fins a mitja cocció.
Tot seguit, acabeu-les de fer en una paella amb oli perquè quedin cruixents. Mentrestant, fregiu les sardines en una altra paella amb oli. Després, traieu-li les espines i talleu-les a filets. Per fer la vinagreta, poseu el suc d'aranja, el suc de llimona, el vinagre de poma i la sal en un bol. Remeneu-ho bé, incorporeu-hi l'oli i torneu-ho a remenar. I ja, per acabar, emplateu l'escarola, el pebrot escalivat, l'anxova tallada, l'arengada tallada, les sardines i les patates. Col·loqueu el tomàquet tallat a quarts al voltant i amaniu-ho tot amb la vinagreta.
Tot seguit, acabeu-les de fer en una paella amb oli perquè quedin cruixents. Mentrestant, fregiu les sardines en una altra paella amb oli. Després, traieu-li les espines i talleu-les a filets. Per fer la vinagreta, poseu el suc d'aranja, el suc de llimona, el vinagre de poma i la sal en un bol. Remeneu-ho bé, incorporeu-hi l'oli i torneu-ho a remenar. I ja, per acabar, emplateu l'escarola, el pebrot escalivat, l'anxova tallada, l'arengada tallada, les sardines i les patates. Col·loqueu el tomàquet tallat a quarts al voltant i amaniu-ho tot amb la vinagreta.