Amanida pagesa de formentera

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: David Mejías
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cap sa sal, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 escarola grossa
  • 2 patates
  • 4 tomàquets madurs
  • 100 g de pa fregit
  • 1 pebrot escalivat
  • 4 arengades fumades
  • 4 sardines
  • 4 anxoves Per a la vinagreta:
  • 1/2 llimona
  • 1/2 aranja
  • 100 cl d'oli d'oliva
  • 20 cl de vinagre de poma
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, bulliu les patates pelades i tallades a trossos en una olla amb aigua fins a mitja cocció.
Tot seguit, acabeu-les de fer en una paella amb oli perquè quedin cruixents. Mentrestant, fregiu les sardines en una altra paella amb oli. Després, traieu-li les espines i talleu-les a filets. Per fer la vinagreta, poseu el suc d'aranja, el suc de llimona, el vinagre de poma i la sal en un bol. Remeneu-ho bé, incorporeu-hi l'oli i torneu-ho a remenar. I ja, per acabar, emplateu l'escarola, el pebrot escalivat, l'anxova tallada, l'arengada tallada, les sardines i les patates. Col·loqueu el tomàquet tallat a quarts al voltant i amaniu-ho tot amb la vinagreta.