Amanida pagesa amb peix sec de Formentera

INGREDIENTS

  • 2 tomàquets d'amanir
  • 1 ceba
  • 2 grans d'all
  • 1 pebrot vermell escalivat
  • 2 patates escalivades
  • 1 pebrot verd
  • 1 pot de peix sec de Formentera en oli
  • olives negres
  • oli d'oliva, sal, vinagre
  • pa torrat

PREPARACIÓ

1)Escaliveu i peleu el pebrot vermell, les patates i els alls.



2) Poseu la ceba en aigua i vinagre.



3) Talleu per amanir els tomàquets, el pebrot verd i la ceba, i poseu-los en una plata o plat d'amanida.



4) Afegiu-hi les patates tallades a rodanxes. Amaniu-ho.



5) Aixafeu la polpa del pebrot escalivat i els alls i feu-ne una pomada afegint-hi oli d'oliva.



6) Afegiu el peix sec esmicolat i les olives a l'amanida



7) Unteu el pa torrat, tallat a tires o llesquetes amb el puré de pebrot i poseu-hi peix sec al damunt.



8) Serviu l'amanida amb les torrades al costat.



TRUCS, CONSELLS I VARIANTS

· L'amanida pot anar sola, sense les torrades.



· Si no teniu verdures escalivades, proveu-la amb ceba, tomàquet i pebrot crus.



· Hi ha qui hi afegeix albergínia escalivada.



· Podeu provar-la amb tots els ingredients de l'escalivada.



· Beveu-hi un vi blanc fresquet o el rosat de les Pitiüses.



· Si aneu a Eivissa, no us perdeu la de Ca n'Alfredo.