Amanida exòtica de mongetes tendres i tofu

imatge
  • Programa: Benvinguts a l'hort
  • Cuiner: Ada Parellada
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    200 g de mongeta tendra

    400 g de tofu

    100 ml de llet de coco

    Mig mango

    1 cogombre

    1 fulles de xicoira

    50 g de puntes de bambú

    2 cebes tendres

    1 llima

    1 gra d'all

    1 bitxo

    Vinagre de Mòdena

    Gingebre

    Oli d'oliva

PREPARACIÓ

  1. Tallem el tofu a daus i el fiquem en un bol amb la ceba tendra laminada.
  2. Obrim el bitxo, en retirem els fils interiors i les llavors, el tallem i l'afegim al bol, juntament amb l'all i la menta tallats, la pell de la llima i el gingebre ratllats.
  3. Exprimim la llimona sobre el bol i hi afegim vinagre de Mòdena. Remenem i reservem durant dues hores perquè marini.
  4. Tallem les mongetes a la juliana, les escaldem en aigua bullint durant un minut, les refresquem immediatament i les reservem.
  5. Pelem el cogombre i mig mango i els tallem a la juliana.
  6. Tallem també a la juliana les puntes de bambú i unes fulles de xicoira.
  7. Barregem la llet de coco bullida i lleugerament reduïda amb oli i un parell de cullerades del suc del marinat.
  8. Preparem l'amanida: barregem les mongetes tendres amb el tofu, el mango, el cogombre i les puntes de bambú. Amanim amb la salsa de llet de coco. Acabem amb les fulles de xicoira tallades a juliana.