Amanida d'hivern

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Jordi Esteve
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Nectari, Barcelona

INGREDIENTS

  • 8 filets d'ànec
  • 40 g de fetge gras
  • barreja d'enciams
  • 1 poma verda
  • móres, gerds
  • 1 cor de carxofa
  • 10 g d'ametlla laminada i torrada
  • 10 g de pinyons torrats
  • 10 g d'orellanes d'albercoc seques
  • 10 g de nous
  • mostassa
  • vinagre de Xerès
  • vinagre balsàmic
  • oli d'oliva extra verge
  • sal i pebre negre
  • escalunya
  • cibulet

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb oli d'oliva confiteu el cor de carxofa a foc suau durant 30 minuts.
A continuació, poseu en un bol la barreja d'enciams, les móres, els gerds i la poma tallada a la juliana i remeneu-ho tot bé.

Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu els filets d'ànec, ja salpebrats.

Per fer la vinagreta, poseu en un bol la mostassa, el vinagre balsàmic, la sal i l'oli i remeneu-ho bé amb una forquilla.

Finalment, en una paella sense oli salteu el fetge gras tallat a daus i els pinyons, les orellanes, les nou i les ametlles. Quan estiguin ben dauradets, afegiu-hi el vinagre de Xerès, l'escalunya i el cibulet picat i remeneu-ho tot bé.

I ja per acabar, emplateu els enciams, amaniu-los amb la vinagreta, poseu-hi els filets d'ànec i les carxofes confitades a sobre i guarniu el plat amb el foie i els fruits secs pel voltant.