Amanida d'herbes amb tàrtar d'escamarlans

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Jöel Castanyé
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Resquitx, Golmés (Lleida)

INGREDIENTS

  • 12 escamarlans
  • 5 grans de pebre verd
  • suc d'1/4 de llimona
  • 2 cullerades d'oli extra verge
  • 1 rovell d'ou
  • sal i pebre blanc
  • caviar de salmó
  • festucs verds
  • Per a l'amanida:
  • 12 cireres
  • fulla de roure, xicoira, ficoide glaciale, meló, maduixot, etc.
  • vinagre balsàmic

PREPARACIÓ

Per fer el tàrtar, poseu en un bol els escamarlans pelats i picats, el pebre verd en gra picat, el rovell d'ou, els festucs i la sal, remeneu-ho bé i deixeu-ho refredar a la nevera.

Per fer la vinagreta, poseu en un bol el vinagre balsàmic, l'oli d'oliva, el suc de llimona, la sal i el pebre blanc i remeneu-ho bé amb una forquilla.

I ja per acabar, emplateu la fulla de roure, la xicoira, el ficoide, poseu-hi per sobre el meló i els maduixots tallats a dauets, el caviar de salmó, les cireres i amaniu-ho tot amb la vinagreta.

Finalment, poseu-hi un parell de canons de tàrtar d'escamarlans al costat i guarniu-ho tot amb uns quants festucs.