Amanida d'espinacs i bis

imatge
  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    El bis, o també anomenat bísol, bisso, verat d'ull gros o cavalla, és un peix blau, amb greixos omega 3 i ric en vitamines B, A, D i E, i minerals com potassi, ferro, magnesi, fòsfor i iode.

INGREDIENTS

  • 1 manat d'espinacs

    2 bísols

    150 g de sal

    75 g de sucre

    6 olives Gordal sense pinyol

    12 tàperes

    1 tomàquet pebrot

    1 manat d'espàrrecs verds

    ceba morada

    pebrot vermell

    cogombre 

    llimona

    oli OVE

    oli de gira-sol

    mostassa antiga

    aigua mineral

PREPARACIÓ

1.       Pelem i filetegem el bis.

2.       Ho deixem dins la nevera durant 15 minuts en una safata amb sal i sucre.

3.      Ho netegem en un bol amb aigua mineral. 

4.      Ho eixuguem.

5.      Emboliquem cada filet de peix amb paper sulfurat i després, amb paper film, i així ho portem al congelador, on ho mantindrem congelat 48 hores.

6.      Deixem que es descongeli a poc a poc a la nevera. Després ho conservem amb oli de gira-sol.

7.      Pelem i tallem a la juliana la ceba, el pebrot, l'espàrrec, les tàperes i el cogombre.

8.      Deixem la ceba en remull amb aigua mineral i el suc de mitja llimona.

9.      Tallem les olives Gordal per la meitat.

10.   Fem una vinagreta amb oli OVE, una cullerada cafè de mostassa antiga i unes quantes gotes de llimona.

11.    Barregem en un bol gros tots els vegetals, incloent-hi la ceba ben escorreguda i els espinacs, i ho amanim amb la vinagreta.

12.    Tallem el peix a tires i el servim a sobre de la base d'amanida. Ho rematem amb un rajolí d'oli OVE.