Amanida d'espinacs i bis
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El bis, o també anomenat bísol, bisso, verat d'ull gros o cavalla, és un peix blau, amb greixos omega 3 i ric en vitamines B, A, D i E, i minerals com potassi, ferro, magnesi, fòsfor i iode.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 manat d'espinacs
2 bísols
150 g de sal
75 g de sucre
6 olives Gordal sense pinyol
12 tàperes
1 tomàquet pebrot
1 manat d'espàrrecs verds
ceba morada
pebrot vermell
cogombre
llimona
oli OVE
oli de gira-sol
mostassa antiga
aigua mineral
PREPARACIÓ
1. Pelem i filetegem el bis.
2. Ho deixem dins la nevera durant 15 minuts en una safata amb sal i sucre.
3. Ho netegem en un bol amb aigua mineral.
4. Ho eixuguem.
5. Emboliquem cada filet de peix amb paper sulfurat i després, amb paper film, i així ho portem al congelador, on ho mantindrem congelat 48 hores.
6. Deixem que es descongeli a poc a poc a la nevera. Després ho conservem amb oli de gira-sol.
7. Pelem i tallem a la juliana la ceba, el pebrot, l'espàrrec, les tàperes i el cogombre.
8. Deixem la ceba en remull amb aigua mineral i el suc de mitja llimona.
9. Tallem les olives Gordal per la meitat.
10. Fem una vinagreta amb oli OVE, una cullerada cafè de mostassa antiga i unes quantes gotes de llimona.
11. Barregem en un bol gros tots els vegetals, incloent-hi la ceba ben escorreguda i els espinacs, i ho amanim amb la vinagreta.
12. Tallem el peix a tires i el servim a sobre de la base d'amanida. Ho rematem amb un rajolí d'oli OVE.